Τσίπρας: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αλλάξει σελίδα

Ο Mανώλης Γλέζος κατηγορεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι “ρίχνει στις καλένδες, το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα” 

Επικρίσεις κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου για τη στάση του στο θέμα της διεκδίκησης πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία, λέγοντας ότι «ρίχνει στις καλένδες το χρέος της Γερμανίας», διατυπώνει με δήλωσή του ο Μανώλης Γλέζος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει ότι στην επιτροπή Εθνικής Άμυνας της Βουλής στις 30.7.2014, ο Ευ. Βενιζέλος αναφορικά με τις γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα δήλωνε επί λέξει: «(…) Το δε ζήτημα της διεθνούς δικαιοδοσίας το έχουμε παραπέμψει, όπως γνωρίζετε, σε μια Επιτροπή υπό την προεδρία του Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, όπου μετέχουν όλες οι αρμόδιες αρχές, η Τράπεζα της Ελλάδος, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να έχουμε τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου, για τον αρμόζοντα νομικό χειρισμό της απτής υπόθεσης (…)».

Επίσης, ο κ. Γλέζος αναφέρει ότι η απάντηση του κ. Βενιζέλου στην ερώτηση που κατέθεσε στις 11.2.2014 δείχνει ότι ο υπουργός Εξωτερικών ζητά τώρα και δεύτερη απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, βαφτίζοντας τη γνωμοδότηση της παραπάνω επιτροπής «πρόταση».

Το ροκάνισμα του χρόνου αποτελεί μέρος της κοροϊδίας ως προς την αντιμετώπιση αυτού του εθνικού θέματος, υπογραμμίζει ο κ. Γλέζος και ρωτάει:

«Φοβάται ο Βενιζέλος να ομολογήσει ότι δεν είναι διατεθειμένος να ασκήσει πίεση στη γερμανική κυβέρνηση για τις οφειλές της Γερμανίας; Φοβάται να ομολογήσει ότι ρίχνει στις καλένδες το χρέος της Γερμανίας;».

«Ας κρίνει ο ελληνικός λαός την απεμπόληση των εθνικών μας θεμάτων εκ μέρους του υπουργού εξωτερικών»,τονίζει ο Μ. Γλέζος και διαβεβαιώνει: «Εμείς, πάντως, πίσω δεν θα κάνουμε».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Πηγή άρθρου: news247.gr