Έστησαν τον πρωθυπουργό στο ΥΠΟΙΚ. Μια ώρα νωρίτερα έφτασε ο Σαμαράς και περίμενε

Οι εκκρεμότητες ενόψει επιστροφής της τρόικας τέθηκαν επί τάπητος σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό. Διαμαρτυρία καθαριστριών έξω από το υπουργείο 

Ολοκληρώθηκε η διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, με αντικείμενο την προετοιμασία των θέσεων της ελληνικής πλευράς, ενόψει της έναρξης, τη Δευτέρα, των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Στη σύσκεψη, μετείχαν οι υπουργοί, Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

Η ελληνική πλευρά επιζητεί να υπάρξει συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών έως το Eurogroup της 10ης Μαρτίου, προκειμένου να εγκριθεί η δόση των 8,3 δισ. ευρώ (2,6 δισ. ευρώ για το δ΄ τρίμηνο 2013 και 5,7 δισ. ευρώ για το α΄ τρίμηνο 2014) από την ευρωζώνη και των 3,6 δισ. ευρώ (από 1,8 δισ. ευρώ για το γ΄ και το δ΄ τρίμηνο 2013) από το ΔΝΤ.

Σημειώνεται, ότι ο πρωθυπουργός έφτασε στο υπουργείο Οικονομικών περίπου μια ώρα νωρίτερα (στις 17.05) από την προκαθορισμένη ώρα της σύσκεψης και επί περίπου 15΄περίμενε έξω από το γραφείο τού υπουργού Οικονομικών, ενώ είχε και μια δεκάλεπτη συνομιλία με δημοσιογράφους.

 

Έξω από το υπουργείο είχαν συγκεντρωθεί απολυμένες καθαρίστριες, οι οποίες φώναζαν συνθήματα κατά του υπουργού Οικονομικών.

 

Πηγή άρθρου: news247.gr