Τα τελευταία λόγια πριν από τη συντριβή: Ηχητικό με τις στιγμές στο πιλοτήριο – Το ανατριχιαστικό μήνυμα στην οικογένεια

Ήταν πριν από λίγες ημέρες που το μονοκινητήριο αεροσκάφος του Boruch Taub και Binyamin «Ben» Chafetz αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα. Είχε ως τραγικό αποτέλεσμα τη συντριβή του στη Νέα Υόρκη.

Οι καιρικές συνθήκες στις 19 Ιανουαρίου 2023 είχαν καταστήσει δύσκολη την ορατότητα στο μονοκινητήριο Beechcraft Bonanza A36. Ήταν γύρω στις 5 το απόγευμα που άρχισε να εμφανίζει τεχνικά προβλήματα.

Είχαν αναχωρήσει από το αεροδρόμιο JFK και κατευθύνονταν προς το Κλίβελαντ του Οχάιο. Κάποια στιγμή ο Boruch Taub αρχίζει να αναφέρει τα προβλήματα της μοιραίας πτήσης.

«Δεν βλέπω τίποτα εδώ πάνω» ακούγεται να λέει. Το ηχητικό ντοκουμέντο, που δημοσιοποιεί η New York Post, αποκαλύπτει τις τελευταίες συνομιλίες των δύο πιλότων που έδιναν σήμα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην πτήση τους. Λίγο αργότερα θα ήταν και οι δύο νεκροί.

Βρίσκονταν στα 3.700 πόδια όταν άρχισε ο Boruch Taub να επικοινωνεί το πρόβλημα με τον κινητήρα του αεροσκάφους. Η εντολή που του δόθηκε ήταν να ανέβει στα 8.000 πόδια στα επόμενα 15 λεπτά.

«Εντάξει, απλά δεν έχω τις επιδόσεις που περιμέναμε και δεν είμαι σίγουρος γιατί. Δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Ανεβαίνουμε με περίπου 200 πόδια ανά λεπτό, οπότε τα 8.000 πόδια θα μας έπαιρναν πολύ χρόνο», ακούγεται να λέει.

«Mayday! Mayday! Mayday!» λίγο πριν από τη συντριβή

Αρχίζει να συνειδητοποιεί το πρόβλημα στον κινητήρα. Δεν κατάφερε, όμως, να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για αρκετά δευτερόλεπτα. Μέχρι που έστειλε μήνυμα για κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Του δόθηκε εντολή να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της κομητείας Westchester.

Κρατούσε την ψυχραιμία του σε όλη τη διάρκεια της συνομιλίας του με το κέντρο ελέγχου. Μέχρι που οι συνθήκες επιδεινώθηκαν. «Mayday! Mayday! Mayday!» φώναζε ο Boruch Taub. Προσπάθησε να τον καθοδηγήσει ο ελεγκτής στον διάδρομο προσγείωσης.

Είχε προλάβει να του δώσει κάποιες πληροφορίες για να προσγειωθεί στον διάδρομο 16. Βρίσκονταν σε απόσταση 2 μιλίων. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έκαναν δύσκολο το έργο του. Η βροχή, οι κεραυνοί και οι αστραπές δυσκόλευαν την ορατότητα. «Δεν μπορώ να δω τίποτα εδώ». Έχασαν τη σύνδεση λίγα λεπτά πριν από τη συντριβή.

Βρίσκονταν περίπου σε απόσταση ενός μιλίου από το αεροδρόμιο. Δεν τα κατάφεραν. Ακολούθησε η συντριβή. Οι διασώστες έψαχναν για ώρες το σημείο συντριβής του αεροπλάνου. Τα συντρίμμια βρέθηκαν λίγο πριν από τις 11 το βράδυ μέσα στα δέντρα. Το αεροπλάνο άρχισε να πέφτει χιλιάδες πόδια μέσα σε λίγα λεπτά.

Ο Binyamin «Ben» Chafetz, λίγο πριν από τη συντριβή, είχε προλάβει να στείλει ένα μήνυμα στη οικογένειά του. «Σας αγαπώ» ήταν το μήνυμα στη γυναίκα και τα επτά παιδιά του. Λυπάμαι για όλα όσα έχω κάνει. Χάσαμε τους κινητήρες». Ζητούσε μάλιστα από την κοινότητα να προσευχηθεί για τη ζωή του.

@ Twitter / jhenrynewsΠηγή άρθρου www.in.gr

YouTube Trending Videos – Ελλάδα