Πρωθυπουργός σε πανικό: «Πίσω από τον Βαξεβάνη κρύβεται ο Τσίπρας»

Πρωθυπουργός σε πανικό: «Πίσω από τον Βαξεβάνη κρύβεται ο Τσίπρας»

Σε ανακρίβειες, λογικά άλματα, απειλές και κινδυνολογία, κατέφυγε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να πετάξει από πάνω του οποιαδήποτε ευθύνη για το σκάνδαλο των υποκλοπών, στη συνέντευξη που έδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σε καθεστώς εμφανούς πανικού και συγχυσμένος όπως ο ίδιος δήλωσε, ο κ. Μητσοτάκης δίχως κανέναν ενδοιασμό, απαξίωσε τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento, κάνοντας λόγο για δημοσίευμα χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, και χωρίς καμία σύνδεση με τον ίδιο.

Παράλληλα εξαπέλυσε κατηγορίες εναντίον του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη, τον οποίο χαρακτήρισε ως συκοφάντη. Μάλιστα, τόνισε ότι εάν δεν προσκομιστούν στοιχεία, ο κ. Βαξεβάνης δεν θα είναι απλώς συκοφάντης, αλλά και εθνικά επικίνδυνος. Έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί πως πίσω από τον Βαξεβάνη, κρύβεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τον καθοδηγεί. «Δικιά του είναι η στρατηγική», υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε πως υπάρχει πρόβλημα παράνομων λογισμικών στη χώρα, όμως ισχυρίστηκε ότι αυτό δεν είναι μόνο πρόβλημα στη χώρα μας. «Εντοπίζεται μια αδυναμία, η οποία έχει ευρωπαϊκή διάσταση», είπε ο κ. Μητσοτάκης. 

Μπορεί η κυβέρνηση να κάνει ό,τι μπορεί για να κουκουλώσει το σκάνδαλό, ωστόσο ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε πως «κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να εξιχνιάσουμε την υπόθεση, όμως δεν είναι μια εύκολη υπόθεση η διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών».

Με ανακρίβειες, αοριστολογίες και υπεκφυγές απάντησε στις ερωτήσεις γιατί δεν εκλήθησαν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, οι εκπρόσωποι της εταιρειών που εμπλέκονται, καθώς και γιατί απέφυγε ο ίδιος να καταθέσει στην εξεταστική και στην PEGA. Εξάλλου, απέφυγε να απαντήσει στην υπενθύμιση πως κι άλλα μέσα ενημέρωσης, «φιλικά» προς τη Ν.Δ., έχουν προχωρήσει σε αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων. 

Σε μια προφανή προσπάθεια συσπείρωσης του κόμματός του, κατέφυγε ουσιαστικά σε… έκκληση προς τον Αλέξη Τσίπρα, να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή.

Μήνυμα ρήξης με τον Μαρινάκη

Υπόθεση Πάτση

Για αστοχία στην επιλογή του πρώην βουλευτή, στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., μίλησε ο κ. Μητσοτάκης, αποφεύγοντας πάντως να πει οτιδήποτε για το πώς επέτρεπε να απολαμβάνει της βουλευτικής ιδιότητας ο κ. Πάτσης, ο οποίος διαχειριζόταν fund που εξαγοράζει δάνεια πολιτών από τις τράπεζες και στη συνέχεια επιχειρεί να τα εισπράξει με πλειστηριασμούς και με άλλους τρόπους.

Όσο για τα ζητήματα του «πόθεν έσχες», παρέπεμψε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ενώ μίλησε πάλι για «θεσμικές πρωτοβουλίες» σχετικά με την «αναμόρφωση του συστήματος ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων όσων είναι υπόχρεοι να υποβάλλουν δηλώσεις “πόθεν έσχες”».

Ακρίβεια και πληθωρισμός

Όσο για τη συνεχή άνοδο του πληθωρισμού, ο πρωθυπουργός απέρριψε τον όρο «ακρίβεια Μητσοτάκη» και επιχειρώντας για ακόμα μια φορά, να ρίξει όλες τις ευθύνες σε εξωγενείς παράγοντες, μίλησε για «ακρίβεια Πούτιν», σχετίζοντας αποκλειστικά τις ανατιμήσεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αν και το «καλάθι του νοικοκυριού» αποτελεί ένα επικοινωνιακό κυβερνητικό πυροτέχνημα, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως είναι μια πρωτοβουλία που «φαίνεται να αποδίδει».

Για άλλη μια φορά, απέρριψε τη μείωση του ΦΠΑ ως εναλλακτική λύση, υποστηρίζοντας πως κανείς δεν εγγυάται πως η μείωση του φόρου θα περάσει στον τελικό καταναλωτή.

► «Αξιοθρήνητο να εκλιπαρεί για πρόταση μομφής ο κ. Μητσοτάκης για να εκβιάσει τους υπουργούς που παρακολουθούσε», τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού.

 

 Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

YouTube Trending Videos – Ελλάδα