Προεκλογικό «σόου» Μητσοτάκη στην Τανάγρα με ξένα κόλλυβα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Την προεκλογική πρεμούρα προβολής με στόχο και την αλλαγή ατζέντας από το σκάνδαλο των υποκλοπών καταδεικνύει η σημερινή παρουσία του πρωθυπουργού στην τελετή εγκαινίων του νέου τεχνικού κέντρου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στην Τανάγρα. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι με τα νέα μαχητικά αεροσκάφη Rafale και την αναβάθμιση των F-16 αλλά και τη μοίρα F-35 αργότερα, οι ελληνικοί ουρανοί θωρακίζονται όσο ποτέ, και έκανε αναφορά στους «δίδυμους πυλώνες που στηρίζουν τη σημερινή Ελλάδα».

«Από τη μια τον πατριωτισμό της ευθύνης που θέλει την Ελλάδα πάντα ισχυρή δύναμη αποτροπής αλλά και προώθησης της ειρήνης. Και δίπλα του, την αναπτυξιακή τροχιά, που επιστρέφει ως δίκαιο μέρισμα στον πολίτη» είπε και αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία της ΕΑΒ με τη Lockheed Martin.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «αιχμή της ΕΑΒ είναι η αναβάθμιση των F-16 αλλά και η ολοκλήρωση του προγράμματος των P3 Orion και η συντήρηση των C 130 και των πυροσβεστικών μας αεροσκαφών». «Το πέμπτο αναβαθμισμένο σε έκδοση viper F-16 είναι έτοιμο να πετάξει από εδώ στην Κρήτη για να αναλάβει υπηρεσία. Και το τεχνικό κέντρο της ΕΑΒ αποκτά δυο σημαντικές εγκαταστάσεις στο πλαίσιο της μακράς συνεργασίας που έχει με την ΕΑΒ η Lockheed Martin».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «με 700 νέες προσλήψεις, διαθέτει πλέον 2000 στελέχη με υψηλή εξειδίκευση και νέα συλλογική σύμβαση εργασίας» και πως «ξεκινά η διαδικασία εύρεσης στρατηγικού επενδυτή με ποσοστό έως 49%» ενώ συνέχισε τονίζοντας ότι «το πλειοψηφικό ποσοστό της ΕΑΒ θα παραμένει πάντα στο ελληνικό δημόσιο».

Απαντώντας στις απειλές της Τουρκίας ότι θα έρθει «μια νύχτα ξαφνικά» διαμήνυσε να ξέρουν ότι μπορεί να ξυπνήσουν μια νύχτα και να προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα» και ξεκαθάρισε ότι «η πατρίδα μας δεν ανοίγει διάλογο με το παράλογο». «Στο πεδίο των ανοιχτών απειλών απαντάμε με αποφασιστική ετοιμότητα στην όποια μεγαλόστομη επιθετικότητα» είπε.

Σημειώνεται ότι χθες οι τομεάρχες Εθνικής Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας, Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας εξέδωσαν ανακοίνωση προειδοποιώντας τον κ. Μητσοτάκη να μην «αυτογελοιοποιηθεί και να μην επιχειρήσει να μετατρέψει την εκδήλωση της Lockheed Martin και της ΕΑΒ σε παραπλανητική προεκλογική φιέστα».

Στην ανακοίνωση αναφερόταν πως η «επιβίωση και ανασυγκρότηση της ΕΑΒ: έργο ΣΥΡΙΖΑ 100%» και υπενθυμιζόταν ότι, εάν σήμερα η ΕΑΒ λειτουργεί με κερδοφόρα αποτελέσματα, «οφείλεται κατά 95%, τουλάχιστον, σε όσα σχεδίασε και δρομολόγησε επί των ημερών της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με προτεραιότητα την αναβάθμιση του στόλου των F-16 σε Viper αλλά και του κτιρίου χημικών διεργασιών και των Προγραμμάτων SSI που εγκαινιάζονται».  

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

YouTube Trending Videos – Ελλάδα