Ν.Δ. σε πανικό: Στοχοποιούν την εισηγήτρια της PEGA με τις πλάτες του ΕΛΚ

Πρωτοφανής επίθεση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου στην Σοφί Ιν’τ Βελντ • Την κατηγορεί για «μίνι κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» • Ψυχρολουσία σε κυβέρνηση και κόμμα από το προσχέδιο – κόλαφος για τις υποκλοπές • Αμφισβητούν την PEGA με τις πλάτες του προέδρου της επιτροπής.

Στα άκρα οδηγεί την τοξικότητα η παράταξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία στοχοποιεί την Ολλανδή ευρωβουλευτή Σοφί Ιντ Βελντ, βγάζοντας… εκτός συνόρων την «γαλάζια» γραμμή για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Με μια άνευ προηγουμένου κίνηση και χρησιμοποιώντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς, η εκπρόσωπος Τύπου της ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας επιτίθεται ευθέως στην εισηγήτρια της PEGA, στον απόηχο της δημοσιοποίησης του προσχεδίου – κόλαφος για το σκάνδαλο των υποκλοπών. 

Έχοντας ως «δεκανίκι» ξανά τον πρόεδρο της ίδιας της PEGA και μέλος του ΕΛΚ, ο οποίος έσπευσε να υποβαθμίσει τη δουλειά της επιτροπής του, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατηγορεί την Σοφί Ιντ Βελντ για «μίνι κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», ισχυριζόμενη ότι η Ολλανδή πολιτικός παραχώρησε μόνη της συνέντευξη Τύπου «αδιαφορώντας πλήρως για τις απόψεις των συναδέλφων της και την καθιερωμένη κοινοβουλευτική διαδικασία».

«Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής PEGA, Jeroen Lenaers, το προσχέδιο που παρουσίασε η ευρωβουλευτής In t’ Veld δεν συνιστά την τελική εκδοχή της Επιτροπής και δεν αποτελεί, επί του παρόντος, τα συμπεράσματα ή την τελική θέση της Επιτροπής PEGA» αναφέρει σε άλλο σημείο της δήλωσής της. 

Οι αποκαλύψεις του Documento και οι Ρώσοι ολιγάρχες

Η «γαλάζια» ευρωβουλευτής, μάλιστα, υποστήριξε ότι τα όσα αναφέρονται στο προσχέδιο βασίζονται στο δημοσίευμα του… Documento για να επαναλάβει τις γνωστές αιτιάσεις κατά του Κώστα Βαξεβάνη περί σύνδεσής του με χρηματοδότηση από Ρώσους ολιγάρχες.

«Το προσχέδιο προβαίνει σε συμπεράσματα, χρησιμοποιώντας υποθέσεις και σενάρια που στερούνται θεμελίωσης και πραγματικών στοιχείων» υποστηρίζει η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου για να περάσει τη γραμμή Μαξίμου ότι «στην πραγματικότητα, αυτά είναι τα γεγονότα: Από την πρώτη στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν χρησιμοποίησε και δεν χρησιμοποιεί κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε την παραίτηση των υπευθύνων για τη νόμιμη επισύνδεση του ευρωβουλευτή και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Νίκου Ανδρουλάκη».

Θυμήθηκε την προ ημερησίας, ξέχασε την άρνηση Μητσοτάκη

Έκανε, ακόμη, αναφορά σε προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων επισημαίνοντας ότι «όλες οι πολιτικές δυνάμεις είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους και να ρωτήσουν τον πρωθυπουργό για το θέμα. Πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες κοινοβουλευτικές διαδικασίες και μάλιστα συστάθηκε Ειδική Εξεταστική Επιτροπή, που διερεύνησε όλους τους ισχυρισμούς και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχε καμία παρατυπία».

Ξέχασε, ωστόσο, να αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κρύβεται εδώ και πολλές ημέρες, αρνήθηκε να πάει στη Βουλη να απαντήσει σε σχετική ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αρνήθηκε να συναντήσει και τα μέλη της PEGA. Προτίμησε να προχωρήσει σε μια σειρά από συνεντεύξεις για να πλασάρει το δικό του αφήγημα.

Συνεχίζοντας στο γνωστό  αφήγημα, ενώ η PEGA εμμέσως πλην σαφώς έχει δηλώσει ότι δεν έλαβε απαντήσεις από την κυβέρνηση, η κ. Ασημακοπούλου υποστήριξε ότι «η ελληνική κυβέρνηση συνέβαλε ενεργά όλες τις έρευνες και παρείχε πρόσβαση σε πληροφορίες και επεξηγήσεις δια του υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη, ο οποίος συναντήθηκε με τα μέλη της Επιτροπής PEGA κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους. Η Ελλάδα συνέβαλε ουσιαστικά στη διεξαγωγή όλων των αναγκαίων ερευνών σε αντίθεση με άλλα κράτη-μέλη».

«Η Ελλάδα έχει μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και έχει επιτελέσει με συνέπεια το καθήκον της ως προς την αγαστή συνεργασία της με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ σε θέματα κράτους δικαίου, ενώ θα συνεχίσει να εργάζεται στενά για να φέρει στο φως την αλήθεια σε σχέση με όλα αυτά τα ζητήματα. Δεν μπορούμε και δεν θα ανεχτούμε αβάσιμες, συκοφαντικές και προσβλητικές κατηγορίες κατά του Πρωθυπουργού, της ελληνικής κυβέρνησης και εν τέλει της χώρας μας. Κατηγορίες που βασίζονται σε προσωπικές ή πολιτικές ατζέντες», καταλήγει σε επιθετικό τόνο η ευρωβουλεύτρια της Ν.Δ..

Όλη η ανακοίνωση

«Η Εισηγήτρια της Επιτροπής PEGA, Sophie In t’Veld, σε ένα «μίνι κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», παραχώρησε μόνη της συνέντευξη Τύπου, παρουσιάζοντας το κατηγορητήριο της, αδιαφορώντας πλήρως για τις απόψεις των συναδέλφων της και την καθιερωμένη κοινοβουλευτική διαδικασία.

Όπως διευκρίνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής PEGA, Jeroen Lenaers, το προσχέδιο που παρουσίασε η ευρωβουλευτής In t’Veld δεν συνιστά την τελική εκδοχή της Επιτροπής και δεν αποτελεί, επί του παρόντοις, τα συμπεράσματα ή την τελική θέση της επιτροπής PEGA.

Το προσχέδιο της Ευρωβουλευτή, In t’Veld βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε ένα δημοσίευμα σε ελληνικό μέσο ενημέρωσης που περιλαμβάνει μια λίστα με πρόσωπα που φέρεται να έχουν παρακολουθηθεί από spyware. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το μέσο ενημέρωσης, του οποίου ο εκδότης “συνδέθηκε” με τη χρηματοδότηση Ρώσων ολιγαρχών με σκοπό την απόκτηση τηλεοπτικών καναλιών στην Ελλάδα. Το προσχέδιο προβαίνει σε συμπεράσματα, χρησιμοποιώντας υποθέσεις και σενάρια που στερούνται θεμελίωσης και πραγματικών στοιχείων.

Στην πραγματικότητα, αυτά είναι τα γεγονότα:

Από την πρώτη στιγμή, η Ελληνική Κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν χρησιμοποίησε και δεν χρησιμοποιεί κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης. Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε την παραίτηση των υπευθύνων για τη νόμιμη επισύνδεση του Ευρωβουλευτή και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Νίκου Ανδρουλάκη.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός συμμετείχε σε Προ Ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, όπου όλες οι πολιτικές δυνάμεις είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους και να ρωτήσουν τον Πρωθυπουργό για το θέμα. Πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες κοινοβουλευτικές διαδικασίες και μάλιστα συστάθηκε Ειδική Εξεταστική Επιτροπή που διερεύνησε όλους τους ισχυρισμούς και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχε καμία παρατυπία.

Η ελληνική Κυβέρνηση πρωτοστατεί πανευρωπαϊκά με νέα νομοθετική πρωτοβουλία για την απαγόρευση της χρήσης spyware στην Ελλάδα. Έχει, ήδη, θεσπίσει μια δεύτερη βαθμίδα δικαστικού ελέγχου, αποσκοπώντας στην ενίσχυση του πλαισίου νόμιμης άρσης απορρήτου από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) για πολιτικά πρόσωπα. Παράλληλα, οι δικαστικές και ανεξάρτητες αρχές του ελληνικού κράτους διεξάγουν τις δικές τους έρευνες.

Τέλος, η Ελληνική Κυβέρνηση συνέβαλε ενεργά όλες τις έρευνες και παρείχε πρόσβαση σε πληροφορίες και επεξηγήσεις δια του Υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη, ο οποίος συναντήθηκε με τα μέλη της Επιτροπής PEGA κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους. Η Ελλάδα συνέβαλε ουσιαστικά στη διεξαγωγή όλων των αναγκαίων ερευνών σε αντίθεση με άλλα κράτη-μέλη.

Η Ελλάδα έχει μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και έχει επιτελέσει με συνέπεια το καθήκον της ως προς την αγαστή συνεργασία της με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ σε θέματα κράτους δικαίου, ενώ θα συνεχίσει να εργάζεται στενά για να φέρει στο φως την αλήθεια σε σχέση με όλα αυτά τα ζητήματα.

Δεν μπορούμε και δεν θα ανεχτούμε αβάσιμες, συκοφαντικές και προσβλητικές κατηγορίες κατά του Πρωθυπουργού, της ελληνικής κυβέρνησης και εν τέλει της χώρας μας. Κατηγορίες που βασίζονται σε προσωπικές ή πολιτικές ατζέντες».

Επίθεση με πλάτες από το ΕΛΚ;

Νωρίτερα, σε μια κίνηση που δείχνει ότι η ευρωπαϊκή Δεξιά έχει βάλει λυτούς και δεμένους για να προστατεύσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, βουλευτής του ΕΛΚ και μέλος της PEGA προχώρησε σε δήλωση εκφράζοντας την δυσαρέσκεια των… δεξιών της επιτροπής για τις σημερινές ανακοινώσεις ιντ Βελντ.

Ο Χουάν Ιγνάσιο Ζόιδο στην επιστολή του αναφέρει ότι «εκ μέρους των μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην επιτροπή PEGA, θα ήθελα να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μας για το γεγονός ότι μέλη της ίδιας της Επιτροπής δεν ενημερώθηκαν εκ των προτέρων για τη συνέντευξη τύπου, όπου θα παρουσιαζόταν το προσχέδιο της έκθεσης της εξεταστικής επιτροπής. Επίσης λυπούμαστε πολύ για το γεγονός ότι τα ίδια τα μέλη έλαβαν το προσχέδιο λίγο πριν από την διεξαγωγή της συνέντευξης Τύπου».

Ο Ισπανός ευρωβουλευτής επικρίνει και την συμπεριφορά της εισηγήτριας και στη συνέντευξη Τύπου της Αθήνας ισχυριζόμενος ότι είχε εκφράσει προσωπικές της εκτιμήσεις, δίνοντας λανθασμένη εντύπωση για τη θέση της επιτροπής. 

Τέλος σημειώνει ότι «το έργο της Επιτροπής είναι μια συλλογική προσπάθεια και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα για την προσωπικές πολιτικές εκστρατείες (μεμονωμένων προσώπων). Ελπίζουμε πως για το υπόλοιπο της θητείας της επιτροπής PEGA, θα είμαστε σε θέση να εργαστούμε από κοινού σε πνεύμα συνεργασίας».

Από την Βόζεμπεργκ η πρώτη «βολή»

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες, όταν τα μέλη της PEGA ολοκλήρωσαν την επίσκεψή τους στην Ελλάδα και προχώρησαν σε συνέντευξη Τύπου, ήταν μια άλλη ευρωβουλεύτρια της Ν.Δ., η Ελίζα Βόζεμπεργκ, η οποία έσπευσε να επιτεθεί στην Σοφί ιντ Βελντ και να υποβαθμίσει τον ρόλο και το έργο της επιτροπής PEGA. 

Η κ. Βόζεμπεργκ είχε υποστηρίξει τότε ότι η εισηγήτρια της επιτροπής εκφράζει τις προσωπικές της εκτιμήσεις για το θέμα των υποκλοπών για να σημειώσει επενδύοντας σε συντηρητικά ένστικτα ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για προβλήματα ελευθερίας του Τύπου όταν έχουμε τρομοκράτες που αρθρογραφούν και οι απόψεις τους καταχωρίζονται στον ημερήσιο Τύπο και “κίτρινα έντυπα” που προσβάλλουν καθημερινά, τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και άλλα δημόσια πρόσωπα».


►Το πόρισμα που έχει προκαλέσει πανικό στο Μαξίμου


►Ο πρόεδρος και το σέρβις στον Μητσοτάκη

 

 

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

YouTube Trending Videos – Ελλάδα