Κυρ. Μητσοτάκης: Από Σεπτέμβριο πρέπει να συζητήσουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών

Το φθινόπωρο πρέπει να δούμε ξανά το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών, ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης.

Εκανε σαφές ότι «πρέπει να καταστήσουμε απολύτως σαφές ότι δεν γίνεται να είσαι υγειονομικός, να μην προστατεύεις εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου, αλλά και να κινδύνευες να διασπείρεις τον ιό στους ασθενείς», όπως τόνισε κατά την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του στο Star ο πρωθυπουργός.

Αποκάλυψε ότι δεν θα υπάρχει εισφορά αλληλεγγύης ούτε το 2022, θυμίζοντας ότι αυτό αποτελούσε βασική προεκλογική δέσμευση της ΝΔ, ενώ επεσήμανε ότι τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης θα πάνε στους μικρομεσαίους.

Κατηγορηματικός ήταν και στο ερώτημα των πρόωρων εκλογών: «Λέω κατηγορηματικά όχι σε πρόωρες εκλογές, έχω αποφασίσει εξάντληση της 4ετίας. Σκοπός μας είναι να βάλουμε ξανά την Ελλάδα σε μια τροχιά ανάκαμψης, κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο στο τέλος της 4ετίας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και προσέθεσε πάντα για τη συζήτηση περί πρόωρων εκλογών, παρότι ο ίδιος την έχει κλείσει κατηγορηματικά: «Αν κάποιοι φοβούνται εκλογές και την ανακινούν αυτή τη συζήτηση είναι δικό τους πρόβλημα, δεν είναι δικό μου». «Στο τέλος της 4ετίας θέλω οι πολίτες να κρίνουν εάν προτιμούν την 4ετία Μητσοτάκη ή την προηγούμενη του κ. Τσίπρα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Επίσης επεσήμανε ότι «λείπει ο Σωτήρης Τσιόδρας από την ενημέρωση. Ο ίδιος πήρε την απόφαση να συμβουλεύει την κυβέρνηση και εμένα προσωπικά χωρίς να εκτίθεται στα φώτα της δημοσιότητας. Πιστεύω ότι ένας από τους λόγους που έγινε αυτό είναι γιατί και ο ίδιος στοχοποιήθηκε χυδαία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Έκκληση να σπεύσουν να εμβολιαστούν σε όσους δεν το έχουν κάνει

Tαυτόχρονα απήθυνε έκκληση ειδικά στους ηλικιωμένους που δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί, να σπεύσουν να το κάνουν, λέγοντας ότι υπάρχουν πολλά διαθέσιμα ραντεβού.

Καλώ τους ηλικιωμένους, τους παρακαλώ: να πάτε να εμβολιαστείτε το συντομότερο δυνατόν, είναι ασπίδα προστασίας τα εμβόλια, υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια και διαθέσιμα ραντεβού, είναι στοιχειώδης κίνηση αυτοπροστασίας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Υπάρχουν εμβόλια διαθέσιμα για τις μεγάλες ηλικίες, πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν, ώστε το τοίχος ανοσίας να ξεκινήσει από αυτούς», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Το Πάσχα

Στο ερώτημα τι θα συμβεί το Πάσχα, επεσήμανε ότι θα γίνει αυτό που θα εισηγηθούν οι ειδικοί, «δεν θα τους υποκαταστήσω», όπως είπε χαρακτηριστικά. Επεσήμανε ότι αν δεν είχαμε επιβάλει lockdown τα αποτελέσματα θα ήταν καταστροφικά, εξηγώντας ότι ο λόγος που δεν αποδίδουν είναι και η κόπωση της κοινωνίας.

Αναγνώρισε ότι έχουν υπάρξει αντιφατικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, λέγοντας ότι αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη, ενώ δεν απέκλεισε η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων να επεκταθεί και τις καθημερινές, πέραν του Σαββατοκύριακου.

Τόνισε ότι όσο αυξάνονται τα self test θα βλέπουμε ακόμη περισσότερα κρούσματα, ενώ ερωτηθείς πότε θα έχει επιτευχθεί τοίχος ανοσίας, εκτίμησε ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχει καταστεί δυνατό να έχει εμβολιαστεί ένα σημαντικό ποσοστό πληθυσμού.

H εστίαση δεν θα ανοίξει πριν από το Πάσχα

Απαντώντας στο ερώτημα για το άνοιγμα της εστίασης ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «οι ειδικοί θα μας πουν» και επεσήμανε: «Έχουμε κατά κανόνα ακούσει τους ειδικούς». Για την εστίαση ωστόσο προέβλεψε ότι θα ανοίξει μετά το Πάσχα.

«Είναι πολύ καλύτερο να είμαστε έξω από μέσα. Ο καιρός, λοιπόν, είναι σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια, όπως σύμμαχος -ο κυριότερος σύμμαχος- είναι και η προσπάθεια την οποία καταβάλλουμε, η Επιχείρηση “Ελευθερία” για τον εμβολιασμό», εξήγησε σημειώνοντας ωστόσο ότι «η εστίαση έχει ένα πρόβλημα. Όταν πρέπει να φας ή να πιεις τον καφέ σου θα πρέπει να κατεβάσεις τη μάσκα σου. Άρα εγκυμονεί κάποιον κίνδυνο. Σίγουρα η εστίαση, όταν ανοίξει, θα ανοίξει σε πρώτη φάση σε εξωτερικούς χώρους».

Εκτιμώ, εάν θέλετε την προσωπική μου εκτίμηση, θα διακινδυνεύσω μία πρόβλεψη, ότι αυτό δεν θα συμβεί πριν από το Πάσχα. Θα συμβεί μετά το Πάσχα, ανέφερε.

«Πετύχαμε να καταστεί μια ελληνοτουρκική διαφορά αντικείμενο των ευρωτουρκικών σχέσεων»

«Η ελληνική κυβέρνηση επέτυχε να καταστήσει μία ελληνοτουρκική διαφορά αντικείμενο των ευρωτουρκικών σχέσεων. Το Ευρωπαϊκό συμβούλιο μιλά για σταδιακή, αναλογική και αναστρέψιμη προσέγγιση με την Τουρκία, δηλαδή η Τουρκία μπορεί να αξιοποιήσει τη θετική ατζέντα των ευρωτουρκικών σχέσεων όσο δεν παράγει ένταση κατά της Ελλάδος και της Κύπρου στη Μεσόγειο», σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχωρεί αυτήν την ώρα στο δελτίο ειδήσεων του STAR και τη δημοσιογράφο, Μάρα Ζαχαρέα.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως η Τουρκία δεν θα μπει στον πειρασμό να εξαγάγει στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο την εσωτερική κρίση, που αντιμετωπίζει και τόνισε πως αναμένει από τη γειτονική χώρα να συμμορφωθεί πλήρως με την κοινή δήλωση της ΕΕ και να δέχεται επιστροφές από τα ελληνικά νησιά.

Σε ό,τι αφορά στο πρόσφατο ταξίδι του στη Λιβύη, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «κατέστησα απολύτως σαφές πως το τουρκολιβυικό μνημόνιο είναι παράνομο, δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα και θίγει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα». Όπως τόνισε, δε, υπενθύμισε στην πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας ότι την ίδια θέση έχει υιοθετήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Εκτίμησε, πως είναι ιδιαίτερα θετικό πως η ηγεσία της γειτονικής χώρας επέδειξε τη διάθεση να εκκινήσει απευθείας διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών των δύο χωρών.

Πηγή άρθρου www.liberal.gr

YouTube Trending Videos – Ελλάδα